Thursday, November 18, 2010

can't wait!


owkeyh...
Harry Potter and Deathly Hollows was awesome!

just got back from the movie...
conclusion: mmg best,berjaya membuatkan aku xsabar tuk Part 2!arghh!!cepat r Part2 kluar! cAN'T wait!!
and apart of being kinda dark cuz many character died, but humor die leyh tahan gak..
seyes lawak!!!haha!
2 scene yg plg xske...scene hedwig & the faithful loyal free elf,Dobby mati...arghh!dah r due2 fav character aku!aish!
lam buku,kat batu nisan die tuleh 'here lies Dobby, a free elf '.. T.T

ouh..ini bukan character cite Harry Potter owkeyh~!ni makhluk real punyer!yg duk belek2 buku tuh Ieka,member TCS dulu...jgn maen2..die bakal guru besar ouh~!!pasneyh klu jumpe die kne ucap 'seeeelamaaat paagiii chekgu~!',hihihihi! and sebelah die Wanie,adik die...tq ajak g tgk citer ni td weh!hihihi!

p/s: lambang Deathly Hollows mcm 'all seing eyes' ouh..ahaks~!!
Photobucket

Monday, November 15, 2010

drama?

blk umah bukak je tb...citer indon,indon,indon n indon~blergh.....
mne citer korea???ish...

5 top reasons why sometimes i just hate to see indon's drama:

1. never ending story
abeh satu msalah,timbul g satu..haaa,meleret2 r smpai beratus2 episod..kdg2 pelik gak,eg kalu dlm cite tu wat musim pose/ramadhan..pelakon2 sume ngah kunun berpose...tp dah lebeyh sebulan cite tuh on kat tb,xabeh2 musim pose die..pergh,lame tol diorg berpose..heh,xphm aku...

2.muke suci indah berseri
xjeles tgk diorg cantek,tp bagai nak rak fokus kat muke, siap ngan lighting lebeyh2...blusher xleyh blah,org miskin pun pkai blusher,ape kes??

3.mcm xreal
hensem malah cantek sungguh org2 indon yg kua kat tb tuh...tgk yg real lifenyer klu kat indon tuh,xpun cantek2 n hensem2 mcm kat tb...huh,xfeel ouh~~xsampai ..xreal..

4.monolog dalaman
ni g satu mende yg aku xpuas hati....klu dah patutnyer monolog dalaman,xyah r ckp kuat2...dah tu jiwang2 lak...xreal...xmalu ke monolog dalaman ckp kuat2,kang pakcik lalu lalang kat blkg dengar,xke malu...heh,sungguh xreal!!

5. clishe..
jalan citer drama smue mcm smeeeeee jerk!cinte 3 segi,ade kaitan ngan org kaye n org miskin..heh!sungguh clishe~~

p/s:drama korea pun slalu sme gak ngan no2 n 5 tuh..tp ape aku kesah!dah aku suke drama korea!hahahaha!!
Photobucket

Sunday, November 14, 2010

feelin' not secure



owkeyh...mood ceria aku nak blk ipoh terbantut sket bile aku tgk keadaan tingkap kat seat aku dlm ketapi siang tadi...pergh..rase xslamat ouh!dah r sebelah,maunyer tetibe pecah,xke boleyh bute mate aku!
wondering what makes those big crack on the window glass..ade kerbau tanduk kuat sgt ke smp retak cermin tuh?dendam tol kerbau tuh..mungkin die marah kat ketapi sbb langgar member die yg ngah cross jalan ketapi ni....xpun ade org ngah frust*becinte,or maybe gagal dlm interbiu* duduk baling2 batu kat railway tp tup tup terkena cermin ketapi neyh?hmm....

p/s: pihak KTM,sile tukar itu cermin..sgt tidak selamat ooo!!
Photobucket

No aedes,No denggi~....

sile sebut tajuk entry ni dgn gaye nyanyian kempen banteras nyamuk sperti yg berkumandang di corong2 radio dan stesen tv kerajaan yer....*sape yg xtau lagu ni,mmg duduk dlm gua r*

gare2 makhluk halusnyer pasal,cuti terpakse ditangguhkan!

aish....

fakulti buat aktiviti bersAma penduduk setempat di puncak alam fasa3..dlm usaha membanteras makhluk halus...
makhluk halus bukan pocong,bukan pontianak,bukan ju-on, malah bukan juga durja ningsun yg citernyer duk terngilai2 kunun suspen *owkey,lari sket dr tajuk entry neyh*...makhluk halus yg dimaksudkan x lain dan xbukan si nyamuk bedebah!

*nyamuk besarnyer..kanak2 diminta utk tidak menjerit melihat nyamuk dewase gergasi ini*

maaf amy...walaupun hang bukan nyamuk realnyer,tp i just hate mosquito~!!!suke sgt hisap darah aku..jadi saya terpakse menumbukmu...nasib tumbuk,dr pelempang aku kasik,haaaaaaaaaaa..........sakit oo~... *nway,credit to Marcos for taking dis picture*

utk pengetahuan,malam sebelum aktiviti kempen ni dijalankan,kadar ratio nyamuk kat rumah terlalu tinggi...bedebahnyer nyamuk,abes darah aku ko hisap...so,atas sbb tuh,aku xpat r nak derma darah kat both jururawat..terbantut sudah hasrat murni aku..demmn!! *munasabah x alasan neyh..huahuahua*
tp overAll..enjoy..xtau nape..tp mmg enjoy tgk gelagat org sekeliling..heh!

p/s:tahniah wat member serumahku sbb dpt create nyamuk..n jutaan trime kasih kpd Amy sbb mahu jd nyamuk!ahaks!
Photobucket

Friday, November 12, 2010

waetchoriya..waetchoriya..dadadididadaduu~



cn blue- im a loner
video

time kaseh kpd member aku, Dirah....kerana kembali mengingatkan aku kpd lagu neyh..lagu lame,tp xleyh blah,5 hari berturut2 die post kat ym aku lagu neyh...lagu ni seswai tuk aku katenyer..hahaha!!siap ko klu aku smp ipoh t!!aku pham pe mksudmu itu~~.eii!!

p/s:ade part lagu ni,kat depan2 tuh sebut 'ara'...aaaaaa,rse cam diorg sebut name glam aku jer,Ara~~wahh!!!suke3!!



Tuesday, November 9, 2010

Maaf...

*'bendasing' didapati mati kne penyek!*

ulat ni mati dlm proses aku mengulangkaji paper wastewater....
maaf...
saya xsedar anda ade disitu...

p/s:final exam is officially over!!but..aish...takut lak nak tunggu result...this 1st sem of my degree life was kinda chaos..blergh!praying for a miracle!!rindu time diploma!huhu!!i wanna score my paper!!uuuuu~~
Photobucket

Saturday, November 6, 2010

ONE MORE...

yup..one more to go...
then i'm officially free!!
but this mean that i have to work hard for this last paper..but *skalik lagi*..

.....headache...coughing...sleepy...homesick...tired...muscle strain...

deemnn~! i just need some rest..NOW!


p/s: 'm.c' hari ni jer..sok perah otak balek!!argh!!mau g pasar malam release tensen..pasar malam??yup..tempat release tensen: makanan murah,sayur murah,buah murah..n plg best,boleh makan2 semase 'shopping' tanpe kne marah ngan pekedai2 mcm kat shopping mall..heh~!
Photobucket