Friday, June 17, 2011

hentak pale kat dinding leyh?

you know..
it's really frustrating when you are actually REALLY close to what you're aiming for...

argghhhh...*hentak pale kat dinding*

though its disappointing,but it's ok...
my result was way-far-better than the last sem..
so,i should say 'allhamdullillah'!
maybe ade hikmah disebaliknyer..
maybe it tells me its just not my time...
maybe it tells me that my hard work is still not enough...
maybe it tells me to work harder next sem...

sedih..
mmg sedih..
lagi beberapa point jer...
less than 1.0...
waargghhh!!!
tskk..what a waste~!
T.T

p/s:on the other side,im happy cuz at least all my hard work at least paying off.. *senyum pahit*
p/s lagik: btul ckp member sorang tuh..usaha utk mendapat dean list semasa bukan praktikal adalah lebih exciting..lain feel die..
Photobucket

Tuesday, June 14, 2011

woOOott~!!suke lagu ni!

currently listening to this song...
one of my fav band..
cool singer,pretty model..
bright/happy atmosphere..
cute lyrics...

what else i could wish for..
purr-fect~!?!
jyaa~~*mood happy*
tehee~... :P


p/s: dear CN BLUE,pls come hide in my room,LOL! :)
Photobucket

Saturday, June 11, 2011

wHat iS yOur bLooD tyPe?


sile CLICK pada gmbar untuk saiz besar~!









p/s:klu kat korea..diorg xske cari pasangan jenis AB..hehe~
Photobucket

Thursday, June 2, 2011

tak paTut!

ok..mmg xpatut and not worth to wait i think...

orang disana sudah berpunya...
so...silalah move on ye!!

aiyaa..silap2,manyak silap oo...camne leyh tersuka sama itu owlang...

baik move on...
xbaik...die tu org lain punyer...
saya xnak digelar perampas~!!xbaik!

aish...
ciri2 dah ade,tp melepasssssssss~~

prob skrg ni...klu kite remain as fwens,takut xdpt move on..
tp klu nak putuskan persahabatan..kite xsanggup~!
waaaaaaaaa~!!camne neyh??

p/s:dlm hal2 neyh,kite slalu lambat!!huarghh~!!why?why?uuuuuu~~ *hantuk kepala kat dinding*
Photobucket

kE maNa aKu meNghiLang *part 3*

owkeyh..malas ah nak ckp byk2...
so upload gambar n sedikit explanation leyh? *hihi*

after finishing my final exam and other faculty's activities..so im officially finished my sem4..*pheww..lame siott..dtambah dgn dah berkurun xjejak negeri kelahiran,seyes rase lameeeeeee giler*
so,pe lagi..sonok ah blk umah..home sweet home!but,well~as usually,xlame stay kat rumah..ikut my father pergi lumut..he went for his bisnes thing..me and my bro tumpang sekaki...cuti free sape xmau~!!haha!

owkeyh.. cam whoring..wajib!haha!
lihatlah dunia~!haha!
die sebokk...heh~

tunggu sunset..

gara-gara teringin jadik Legolas dlm citer LOTR,so try ah mende panah2 ni...

and taaadddddaaaaaaaaaa~...
not bad huh~!*poyo..poyo*... :P

holiday holiday gak...gara2 im a environment student,so harussss ade aktiviti yg bersifat environment sket *heeee~bangge kalu lecturer tau neyh!!*
pergi kat pusat conservation tuk penyu..lawat2,pegang2 and dpt lepaskan dlm 20 anak2 penyu ke laut...seyes cool~!bukan slalu dapat!
his/her name is Nyu Nyu! cute heh~!
seyes best...n sayu sbnarnyer lepaskan diorg ke laut..pakcik tu ckp pernah lepaskan seribu anak penyu tp xde sekor pun hidup *what?* gara2 burung,nelayan,ikan.. adoyai..sian2..can't imagine those tiny little creature have to survive in wide sea..pheww..god save them all!

after lepaskan anak penyu..camwhoring again~!LOL...


dah ke Lumut then ke Klang/ Shah Alam/KL...actually atas urusan my father nyer kerja lagi..tp kali neyh singgah ke Shah Alam sbb my big bro graduate...
tahniah!officially bergelar seorg engineer dah~!keje elok2 ya...
hari yg sgt panazzz~!!argh...

after my bro nyer convo, jumpe member then hang out kejap..lawak sbb due2 blur..kt blur,die blur..hah~elok sgt ah~!haha...*thanx kepada org tuh..bwak jenjalan kat klang..heh~bangge sgt dgn bandar diraja die tuh.. :P*

k..malam nyer lak g snowalk kat i-city..i would say this place was ok..not bad..in fact i found it more interesting that rumah salji kat genting...*xtau r org lain camne lak kan~* sejuk..temperature -4degree time kt pegi...nak ke Korea xkesampaian g hajat,so msuk tmpat neyh berangan kunun2 kat Seoul..heh~ *pathetic*


my makcik n me... :)
oohh..kami hepi...weeeee~LOL!

soo..tu je lah aktiviti penyebab knpe lame blog x diupdate...hee..

p/s: akan cuba merajinkan diri mengupdate blog dari semase ke semase~! *wink..wink*

Photobucket

Sunday, May 29, 2011

ke maNa aKu meNghiLang *part 2*

ok..continue~!!
dinner berlangsung dengan jayanya...congrats to Diploma part4 sbb manage to arrange the dinner!

so hbs je dinner,sambung dengan preparation camp...then ade jemputan ke gathering kecil kecilan budak2 kelas diploma kt dlu yang dah kerja*ley panggil diorg ni budak lagi ke?huhu*

location: Ulu Yamxramai pun...xlebih 25kepala...sikit kan?saje jumpe2 tanya khabar...main2 air..BBQ..papepun ayam perapan resipi Miji mmg da bomb~!!sedap seyh!!gud2!kenyang perut ooo!

ok..si gadis ayu bertudung putih tuh faizah...die baru stop blaja gara2 nak keje..tsk..tsk..gudluck my fren..smoge berjaya!dpt gak bergmbr dgn ko sblm ko pergi~!
gotong royong!

then tibe hari yang ditunggu tunggu...EHSAn survival camp...kumpul di fakulti,berkumpul tunggu bdak diploma n degree yang terlibat, then tolak sama2 ke Berhulu camp di serting ulu, nogori sombilan....

me with ina
aziah n the gang
ini budak ecah namanyer..hahahha!
seekor arnad dikorbankan tuk tujuan survival..tsk..tsk..
group activity
dah nak balik!

hah..malas nak upload byk gmbar!sikit jadi lah...overall,camp berlangsung dengan successnye...best..masuk hutan,berakit...walaupun ade kekurangan,halangan n dugaan yang agak ntah pape,tp still camp dpt berlangsung dengan baik...credit to all crew members..u all did a well job!bangga turut dapat participate dalam organize camp neyh..

p/s:rse bersalah kat team..sbb xdpt bg 100% ...maaf!xtau lak jadi crew bz smp leyh xjoin korunk!sori!
Photobucket

Saturday, May 28, 2011

kE maNa aKu meNghiLang *part 1*

seyes..memang dah TERlalu lama blog terbiar...
mood nak update xdatang2...

so..kire aku menghilang agak lame...
so,catch up blk ah pe aktiviti yg lepas2..

firstly,habis je final exam
*pergh,susah dowh..aku harap dpt Dean sem ni,tp cam susah jer*..
busy wat preparation tuk EHSAN Survival Camp....
yang aktiviti ni batch ktorg yang kne arrange,so agak berdebar...
kehulu kehilir carik barang...
aku crew publisiti je pun,dgn kak sya...takat design t-shirt,buat t-shirt,wat tag nama...nak wat banner,team kate xyah..so senang keje....hahaha!
but still tolong gak r ajk2 lain...carik barang,angkut barang dari kdai ke fakulti,angkut hadiah...

ok..tu kisah kita sambung nanti...

sementara nak ke camp tuh...EHSAn ade wat annual dinner...
location di DePalma hotel Shah Alam...
overall,dinner ok...tempat ok...semua ok lah...



ayu.me.aziah.

my batch..Environmental Health& Safety Degree part 4

cume dinner ni sentimental sket kot tuk budak2 diploma...pasneyh diorg dah kne berpindah..dah bukan jadi budak Puncak Alam dah...
seyesly ain't cool at all...xde budak diploma dah!huh..pasni dak degree je smue..xbest kot...nanti warga EHSAn dah xrapat lagi dah antara diploma and degree...

p/s: jiwa kacau skrg....

Photobucket

Thursday, April 14, 2011

aku frust lagi kah?

aku aku suke lagu neyh...
selain sebab suami aku yang nyanyi lagu ni..*owh,Honggi~ i lap u!!*
lirik die macam 'pekkk!' kene kat aku...seswai2~...
when i listen to dis song,automatik aku leyh masuk feel and muke orang tu klua kat pale neyh...
so...
aku tujukan lagu neyh kat orang tuh~
eventhough tu hal lama,saje je tujukan lagu ni 'khas' tuk orang tuh...

lirik lagu ni cam seswai tuk jadi luahan hati aku mase aku frust dulu...
*cume part lirik 'man' tukarkan jadi 'woman' and aku xminum alkohol time aku frust menonggeng..aku minum jus oren jer!!*

last word from me..
"i used to love him but now goodbye~~!!"


FT-ISLAND-love love love
video

p/s: sape2 yang wat aku frust nonggeng lagi pas ni,aku sepak jer!aku dah xnak frust nonggeng..aku nak frust duduk2 or baring2 jer!relek sikit!hoooho!

BuLi

aku tak suke orang...

SELLFISH!!!

bile keje group,watlah care berpasukan...
dari start smp habis kene pantau...
jgnlah siap part sendiri trus xpandang2...

hey..kalu ikutkan hati,kite pun malas r nak edit...
tp karang xpasal2 aku dapat markah sikit tuk carry mark..
plg xleyh blah xpasal2 ko pun dpt carry mark same ngan aku...
totally unfair r weh...
nape ko xrase bersalah langsung haa???

plg kesian kat member2 grup aku yg lain...
diorg smp xtido wat keje...
tgk2 diorg dpt markah sikit dari ko sbb gare2 diorg blk kampung awal,so lecturer kasik markah sikit...
yang ko lak...
dah r kerje AKU gak yang kene edit...
tup tup markah tinggi...

eish..aku sian tgk member2 aku yang lain...
and kau still wat dunno like there's nothing happen and like you didn't do anything wrong...
tolonglah...

and kalu ditegur nape xwat kerje same2...
'aku xstudy lagi' katenyer....
habis aku da study ke??
huk aloh..ntah pape...

kepada orang yang berkenaan..
aku dah xtau nak tegur camne..
aku bukan jenis reti marah direct...
aku perli reti r...
tapi still xde perubahan gak aku tgk...

tolonglah...
tolonglah sedar....

kau sebenarnye 'buli' kitorang tau tak...'buli' secara indirect!sakit mental camni weyh!!

p/s: xtahan ar...lagi 3 sem nak berkerjasama..camne ni!! huuuhu!
Photobucket

Tuesday, April 12, 2011

shooting:part tWo

bakal pelakon bertauliah.. me.ecah.sue.
*scene: kaizaijie kuaile/slamat hari raya *

editing dis part juz making my stomach screaming for food..nasi impit,kuah kacang,lontong..argh!!
Photobucket

Monday, April 11, 2011

shooting:part oNe

*scene:shopping-shopping*

i'm currently editing mandarin drama...aish...soooo lazyy ah!
Photobucket

Friday, March 25, 2011

cOnfuse meh~


owkeyh...
entry ni ditujukan khas untuk

sbg peminat k-pop, pandangan anda diperlukan diakhir entry neyh...
vid2 ni ar yang aku citer kat klas arituh,hehe!

n kepada blogger2 yang sanggup singgah meluangkan masa membace entry neyh..sila bagi komen yer... :P

yesterday i just doing some random blog reading...
semua blog2 orang aku masuk bace..
and suddenly i stop at this one entry posted by this particular famous blogger
she wrote an entry about this one Indonesia boy band or group or whateva....
not sure they are new or not...
the terdetik ah hati nak clik play...
nah..sila gerakkan cursor anda ke butang PLAY...
song from a group called SM*SH..

video


first impression...bak kate DJ Faizal,"specchess"...
aku xpuas hati g...replay balik...tersenyum sinis..
xpuas hati lagi...replay lagi...haaa,time tuh aku rase cam ade lipas berlegar-legar dlm perut aku...xnak gelak,tp tergelak...emm,xde r gelak KAHKAHKAH, tp more to giggles, i think...

mcm nak gelak pun ade sbb whenever i click replay, only one thing that comes right into my mind....
K-POP...
mcm satu boy band korea tp xsure ah...tp mmg cam gaye korea2 tuh..
are they trying to plagiat or what??
tapi xgelak r..they r trying their best meyh,xbaik gelak hasil usaha org *ceh,sejak bile ko baik sangat?*

*eh,aku baik pe,lalalaa~*

and nanti bile da tgk vid diatas,silalah klik link ini ya...
sila klik--> parody version...<--sila klik
seyes lawak,aku rase r..xlawak jangan marah~! *amaran:parody ini hanya lawak bila anda sudah menonton video yang asal diatas*

and nak dijadikan citer,tatkala syok melayan vid parody tuh...
terserempak satu vid yang lagi xboleyh belah kot...
nah layan ah...

video
hah!dah tgk??cuba teka vid diatas menyerupai group mane??cepat2!klu dapat teka!*hadiah menanti anda yang berjaya meneka dengan tepat dan pantas*

klue: korean group
klue lagik:group pompuan popular dengan tarian mengadap mikrofon

klu xpat teka,maybe selama ini ada duduk didalam gua ataupun hutan belantara...impossible anda xdpt meneka!LOL!

aish...xpaham ah..i dont know about you guys,tapi mende ni wat aku senyum sengih sorang2...
mane style sendiri tuh??aishh..aku confuse meh~~

p/s: lagu SM*SH tu melekat kat kepala otak aku dowyh!!!arghh!!!padah menekan butang replay banyak kali..chet!!

Photobucket

Wednesday, March 23, 2011

unFair~

what would be your feeling when you realize people discriminate you..judge you just because
the way you are...

hate it.speechless.sad.


dear people..
i'm sorry...
i'm sorry if you feel uncomfortable whenever i'm around...
i'm sorry if i being a nuisance in your life...


i just want to say...
"akanku tetap menjadi sahabatmu walaupun kamu tidak suka menganggapku kawanmu"


my mom once said "biar orang benci kita, tapi kita jangan sesekali benci orang... kawan dengan semua orang walaupun orang tu tak suka kita"

p/s: sungguh tidak adil...



Photobucket

Monday, March 21, 2011

ciss...ciss...manciisssss




sampai hati...
hahaha!kejam ko panggil aku pompuan senget!!
ko nmpk aku jalan senget kah?straight jer~
ciss....cisssssssss...manciss r ko weh!!hahaha!

p/s: aku straight lagi..xsenget!LOL! :p
Photobucket

Saturday, March 19, 2011

hate it.................. but still love it~

dlu ingat maybe temporary jer kot feeling neyh...
tp still ade smp skrg...
and from that i make a conclusion...
aku sebenarnyer xleyh dgr lagu neyh.

video
*FULL MV*
(jumpe gak full-length mv..klu x seminit lebeyh jer...)
even though it is one of my favourite song of da year...
tp seyes...
xleyh dengar...

maaf..mungkin aku emo *hek eleh,mengelabah r minah neyh*
tp lagu ni wat aku rase single is pathetic!
tol2 wat aku kesunyian ouh...
hate that feelin!!
tapi aku suke lagu neyh~...argh!

p/s:still repeat lagu ni berulang kali even rase sedih bile dgr ...uuu~~ T.T
p/s lagik: lagu ni seyes aku akan tujukan kat bakal suami aku t *hek eleh,boyfren pun xdak, nak suami,chet!booooo~* :P


Photobucket

Thursday, March 17, 2011

no other words can i describe my feelin'...

wat a suprise!thank you ecah!seyes unexpected r...npe x gtau awal2 nak tukar2?kt dah le bukan aware sgt aktiviti2 kat fakulti tuh..slalu wat dunno jer,aish,thank you ecah!!thank uuu!!!!

p/s: sebagai tanda trime kasih kite,kt akan "puase" 1 hari dari tgk gambar monaisyah ko tuh,hahaha!!!
Photobucket